Een piepklein design beveiligingscamera systeem.

Het oog wilt ook wat

Tijdens het ontwerpen van mijn huis wist ik dat ik camerabeveiliging wilde, ik heb netwerkkabels laten verwerken in de woning.

Mijn huis is bijna af dus ben ik op zoek gegaan naar een camerabeveiliging systeem.

Mijn huis is modern en strak ingericht, mijn wens is een systeem met 2 camera’s dat qua werking en uiterlijk bij mijn huis past en dat ik de beelden via een app kan bekijken.

Dat was een stuk lastiger dan gedacht. Veel systemen zijn groot, luidruchtig en dan zit je nog met al die (stroom) kabels.

Op de website van Qfind heb ik gevonden wat ik zocht.

Je hebt je waarschijnlijk al afgevraagd wat er op bovenstaande foto staat. Dit is het opname apparaat van het camera systeem. Deze is qua formaat niet veel groter dan mijn telefoon! Ik heb de zilver kleurige NVR aangeschaft.

Dit kleine apparaat ondersteunt 9 IP-camera’s tot 4K kwaliteit en is super stil.

Ik heb er 2 starlight camera’s met automatische zoom en een PoE switch bij besteld. De kwaliteit van het beeld is boven verwachting. De camera’s krijgen stroom via de internet kabel in combinatie met de PoE switch dus ik heb geen last meer van te korte adapter snoeren.

Via de M-Sight pro app kan ik beide camera’s tegelijkertijd bekijken waar ik ook ben.

De installatie viel me ook mee, de lay-out van de software was duidelijk en de IP-adressen kon ik in het opname apparaat aanpassen, deze werden meteen gevonden.

Het is een professionele camera set maar het instellen lukte mij ook. Wat trouwens ook een handige toevoeging is, is de micro-SD ingang in de camera. Deze zit goed weggewerkt, dit en de manier waarop de netwerkkabel vast zit in de camera maakt de IP-camera’s ook vandaal bestendig.

Ik ben tevreden met deze mooie oplossing. Ik hoop dat ik jullie op web heb kunnen helpen maar een design camera systeem, want ze bestaan echt.